Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 szklanka
woda 1 szklanka
rosół warzywny 2 szklanki
twarożek 1 op
sól do smaku
szpinak mrożony 1/2 op
szczypior 4-5 szt
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto ze szpinakiem

Na maśle podsmażamy ryż i cebulę przez kilka minut, następnie stopniowo zalewamy go wodą i rosołem. Gdy ryż podwoi swą objętość dodajemy szpinak i czosnek pokrojony w paseczki. Gotujemy dalej ciągle mieszając i dodając rosołu. Na koniec dodać twarożek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać posypane posiekanym szczypiorem i z jajem w koszulce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.03.2011 20:52
Fantastyczne danie
Krystyna32 16.03.2011 06:53
lubię szpinak
Agnieszka/picola 10.03.2011 06:01
pycha
halinka1011 08.03.2011 09:01
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak