Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z białą kiełbasaą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka pszenna 30 dag
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
mąka do podsypania
biała kiełbasa 1/2 surowa

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z białą kiełbasaą

Kiełbasę usunąć z osłonki.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę ,dodać mąkę i jajka ,zagnieść gładkie i elastyczne ciasto w razie potrzeby dosypać jeszcze troszkę mąki .
Stolnicę delikatnie posypać mąką i uformować z ciasta wałki z każdego wałka odcinać po porcji ciasta którą nadziewać w środku mięsem ,zlepić i uformować kształt knedla.
W dużym garnku zagotować wodę ,osolić do smaku i na gotujący się wrzątek wrzucać knedle ,gotować do 3 min od wypłynięcia ,ale najlepiej wyciągnąć jednego knedla i sprawdzić czy już są ugotowane.
Podawać gorące ,polane tłuszczem z dowolną kwaśną sałatką .
Knedle dzięki białej kiełbasie zyskują inny smak i idealnie nadają się dla ludzi lubiących właśnie taką kiełbasę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.05.2013 10:48
ciekawy przepis, jeszcze takich nie jadłam :)
bami 08.07.2012 19:40
O, takich knedli jeszcze nie próbowałam :)
Wiesława1 02.06.2012 21:23
ciekawe
anna186 09.03.2011 18:48
super
Anna169Hosz 08.03.2011 20:29
Nowatorskie ale wygląda na bardzo smaczne.
suzana 08.03.2011 09:01
super
halinka1011 08.03.2011 09:01
świetny przepis
aguus 08.03.2011 08:49
Ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak