Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z KLOPSAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ok. 1/2 kg.
cebula 1 sztuka
marchewka 3 sztuki
pomidory 4 sztuki
pietruszka 1/2 pęczka
soczewica 1 puszka
śmietana 3/4 szkl.
bulion 1 l.
sól i pieprz do smaku
KLOPSY:
masło 2 łyżki
papryka 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
mielone mięso 1/2 kg.
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
oliwa
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z KLOPSAMI

Umyć, oczyścić i pokroić warzywa na zupę. Podsmażyć cebulę na złoto, dodać marchewkę, ziemniaki, przełożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać soczewicę, pomidory.
Zeszklić na oliwie pokrojoną cebulę do klopsów. Do mięsa dodać jajka, musztardę, zeszkloną cebulę, sól, paprykę, pieprz, namoczoną i odciśniętą bułkę. Wymieszać mięso, uformować kilkanaście kulek. Usmażyć na oliwie.
Gotowe klopsy dodać do zupy, zabarwić śmietaną, dodać posiekaną natkę pietruszki. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 17.07.2012 20:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak