Sposób przygotowania

W jednym naczyniu wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, kakao, pokrojoną w kostkę czekoladę i cukier waniliowy, a w drugim naczyniu wszystkie mokre składniki. Wlać mokre składniki do suchych i szybko wymieszać. Nie powinno być bardzo dokładnie rozmieszane, tylko na tyle, aby składniki się połączyły. Wypełnić formę do muffinek papilotkami, wlać do nich ciasto do ok 1/3 wysokości. Piec około 20 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    super, uwielbiam muffinki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    pycha do herbatki to już wogle

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !