Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 200 gram
twaróg 250 gram
mleko 4 łyżki
jajko 2 szt.
cukier 50 gram
sok z cytryny
skórka z cytryny
mąka
kasza manna 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z rabarbaru

Pokrojony na kawałki rabarbar udusić w niewielkiej ilości wody z połową cukru. Wymieszać twaróg, mleko, żółtka, resztę cukru, grysik, skórkę i sok z cytryny oraz odcedzony rabarbar. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek i ostrożnie wymieszać. Piec 30 minut w natłuszczonej i oprószonej mąką formie sufletowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak