Sposób przygotowania

Warzywa obierz. Marchewki pokrój w plasterki, a ziemniaki na połówki. Razem gotuj w posolonej wodzie 15-20 minut. Odcedź, zachowaj 1 szklankę wywaru z gotowania.
W garnku rozgrzej masło, oprósz mąką, zasmaż, nie rumieniąc, Wlej zimny wywar warzywny i mleko. Wsyp bulion, wymieszaj, gotuj ok. 5 minut. Do sosu dołóż ziemniaki, marchewkę, posiekaną natkę pietruszki (kilka gałązek odłóż). Podgrzej. Ewentualnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż sznycle, smaż z obu stron ok. 5 minut, aż mięso będzie rumiane. Na koniec oprósz solą i pieprzem. Udekoruj gałązkami natki. Podawaj z sosem z warzywami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !