Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwuwarstwowa galaretka naturalna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 2 łyżka
mleko 125 ml
jagody 250 gram
woda 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dwuwarstwowa galaretka naturalna

Przygotowujemy łącznie 25 dag owoców np. jagód. Gotujemy je w szklance wody z cukrem a potem przelewamy przez gęste sito. Jedną łyżeczkę wody mieszamy z żelatyną i dolewamy go powstałego przecieru. Podgrzewamy, ciągle mieszając (żelatyna musi się bardzo dokładnie rozpuścić) Pól porcji dajemy do salaterki i do lodówki a drugie pół miksujemy z mlekiem(pół szklanki) Kiedy pierwsza warstwa zastygnie polewamy ją masą jogurtową i dajemy do lodówki. Dekorujemy jagodami i innymi owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.05.2012 23:59
pycha
jeta72 07.01.2012 20:22
pycha
anja3107 19.12.2011 10:55
pyszna
joanna77 24.07.2011 21:39
fajna
Dorota59 26.06.2011 10:09
mniam
AgaS10 26.03.2011 14:32
pomysłowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak