Sposób przygotowania

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy najlepiej na całą noc. Rano odcedzamy i zalewamy świeżą wodą. Dodajemy kości wędzone, zieloną część pora (wrzucamy w całości), ziemniaki, marchewki i pietruszkę pokrojone w kosteczkę. Gotujemy około 2,5 godziny potem wyrzucamy por. Kości wyciągamy i jeśli jest na nich dużo mięska to oddzielamy i wrzucamy je do zupki. Siekamy cebulę i czosnek a boczek kroimy na paseczki i podsmażamy razem na patelni dodając kucharek. Gdy się zrumienią dorzucamy do zupy( kilka paseczków boczku można odłożyć do dekoracji). Do zupy wrzucamy kostki rosołowe i przyprawiamy to smaku solą pieprzem, majerankiem i maggi. Wszystko mielimy w malakserze ( możemy również odłożyć przed zmiksowaniem kilka ugotowanych całych fasolek do dekoracji). Mozemy też do dekoracji użyć wędzonej kiełbaski.Wylewamy do miseczek dekorujemy i gotowe.
SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !