Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety pożarskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety pożarskie

Pierś umyć i zemleć. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć dodać do mięsa. Przyprawić solą, pieprzem i odrobiną granulowanego czosnku. Dodać żółtko, dokładnie wyrobić.Białko ubić na pianę, dodać do masy mięsnej. Formować niewielkie kotleciki. Panierować w bułce, jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor na oleju z dodatkiem masła. Mają być ciemno złociste. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 16:06
Dla mięsożerców.
pacpaw 13.03.2011 11:37
w takim razie postaram się ten myk z białkiem wypróbować :o)
Henryka2 12.03.2011 18:30
Tak, oddzielnie ubijam.Nadaje kotlecikom puszystości.Są bardzo delikatne. A różnica jest właśnie w tym,że są z mięsa drobiowego.
pacpaw 12.03.2011 09:17
zawsze się zastanawiałem jaka jest różnica między pożarskim a \"zwykłym\" mielonym. Mięso drobiowe? A tę pianę zawsze oddzielnie ubijasz i dodajesz do mielonych? Jakie są plusy takiego postępowania?
Jolanta_P-S 08.03.2011 19:31
uwielbiam wszelkie kotlety mielone:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak