Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg \'\'meunier\'\'

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 800 g
seler 35 g
marchewka 50 g
natka pietruszki w/g uznania
masło 50 g
cytryna 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg \'\'meunier\'\'

Pstrąga oczyścić ,jarzyny opłukać, pokroić w paski i gotować w osolonej wodzie ,gdy będą miękkie włożyć pstrągi i gotować 15min,następnie wyjąć pstrąga razem z jarzynami na półmisek i skropić sokiem z cytryny,posypać drobno posiekaną natką pietruszki,na każdej porcji położyć plasterek cytryny i kawałek masła,podawać z pieczywem lub z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 02.07.2011 09:38
super
patusia 07.03.2011 21:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak