Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medalion ze szczupaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 800 g
masło 40 g
bułki 2 szt
mąka 100 g
mleko 150 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
jajko 1 szt
olej 250 g
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Medalion ze szczupaka

Szczupaka oczyścić ,wyfiletować,pokroić na płaskie porcje i posolić,bułkę pokroić w cienkie paski,podsmażyć i zmieszać z tartą bułką,z mleka,jajek i mąki zrobić ciasto,szczupaka moczyć w cieście,następnie w grzankach wymieszanych z tartą bułką nożem uformować porcje,lekko obsuszyć ,smażyć tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.03.2011 20:18
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak