Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz\'\' de Gaulle\'\'

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sandacz 1,5 kg
pieczarki 300 g
olej 400 g
mleko 0,5 l
wino białe 100 g
mąka 300 g
jajko 2 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz\'\' de Gaulle\'\'

Rybę oczyścić ,wyfiletować ,pokroić na porcje i osolić,pieczarki opłukać,obrać i pokroić,z mąki,z żółtek,mleka i soli zrobić dobrze wymieszane ciasto,dodać pieczarki i białe wino oraz pianę ubitą z białek,sandacza obtoczyć w mące i lekko podsmażyć na oleju,następnie zdjąć z ognia ,umaczać obficie w cieście i smażyć w dużej ilości rozgrzewanego oleju,podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak