Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morski deser

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 250 ml
mleko kokosowe 250 ml
brzoskwinie w puszce 1 szt
lody waniliowe
płatki migdałowe 10 dkg
Curacao blue 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: morski deser

Smietanę delikatnie mieszamy z mleczkiem kokosowym,powinno wyjść nam gęste.Na dno pucharków wlewamy pół likieru a następnie pół śmietany z mleczkiem,delikatnie mieszamy aby nam wyszły niebieskie smugi,następnie nakładamy po łyżce lodów waniliowych,na wierzch kładziemy pozostałą nam śmietanę wymieszaną z likierem,posypujemy drobno pokrojoną brzoskwinią i płatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 25.07.2011 11:51
ciekawe
romanrafal
romanrafal 13.03.2011 08:16
pycha
Daria14 08.03.2011 09:17
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak