Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 0.8 kg
masło 4 łyżki
wywar drobiowo-wołowy 1.2 l
bagietka 6 kromek
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
cukier 1 szczypta
ser żółty 6 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z serem

Obrana cebule pokroić w piórka.Czosnek trzemy na tarce po czym w rondelku na rozgrzanym maśle podsmażamy cebulę z czosnkiem. Doprawiamy i gotujemy ok.pół godziny. Później wlewamy wywar i znowu gotujemy, a każdą kromkę bagietki posypujemy serem i wkładamy do piekarnika by ser się stopił. Tak przygotowane grzanki kroimy w kosteczkę i wrzucamy do gotowej już zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 29.08.2011 10:36
jest bardzo smaczna
Juleczka20 14.04.2011 09:25
super
KasiaK90 14.03.2011 10:43
pycha
mikrusiak 07.03.2011 19:24
heh to co ja zawsze robię z paczki heh może w końcu pora na swoje dzieło heh

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak