Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 3/4 szklanki
woda 200 ml
herbatniki 400 g
mleko w proszku 500 g
kakao 3 łyżki
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Do miski wsypać mleko w proszku, połamane na kawałki herbatniki oraz garść rodzynków. Wymieszać suche produkty. Do garnuszka wlać wodę, włożyć masło, cukier i kakao. Mieszając zagotować, cukier powinien się rozpuścić, a całość połączyć w jednolity płyn. Do suchych produktów wlać połowę płynu i mieszać łyżką. Dolewać partiami pozostały płyn, i dość energicznie mieszać. Wyłożyć uzyskaną gęstą masę do foremki, przestudzone wstawić do lodówki, aż do porządnego stwardnienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak