Sposób przygotowania

4 duże cebule obrałam i pokroiłam w kostkę. Plastry podgardla wędzonego, grube na jakieś 3 mm, pokroiłam w paski. Rozgrzałam mocno patelnię i wrzuciłam wędzonkę. Smażyłam aż wytopił się tłuszcz a kawałki zrumieniły na skwarki - wtedy zdjęłam je na talerzyk. Na gorący tłuszcz wrzuciłam cebulę, oprószyłam ją solą i pieprzem, smażyłam aż się zeszkliła a następnie przykryłam i dusiłam kilka minut aż była mięciutka. Wbiłam jajka i smażyłam kilka chwil mieszając aż się ścięły. Wyłożyłam na talerze, posypałam skwarkami i siekanym szczypiorem.
Podałam z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Apetyczne!
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    apetyczne i pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Jak zawsze chciałoby się zjeść od razu patrząc na zdjęcie - super!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Na pożywne śniadanie - jak znalazł:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !