Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana po litewsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
grzyby suszone 30 g
ziemniaki 600 g
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
mąka 2 łyżka
koper 1 szczypta
sól 1 szczypta
przyprawa do zup 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana po litewsku

grzyby umyć namoczyć ugotować pokroić w paseczki ziemniaki umyć obrać opłukać potrajając w kostkę zalać wywarem zagotować cebulę obrać opłukać zasmażyć dodać mąkę zrumienić dodać do ziemniaków i grzyby i koperek chwilę pogotować doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 08.03.2011 09:40
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak