Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso na gulasz 1/2 kg
cebula 2 szt
woda 1,5 szkl
sól, pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z cebulą

Mięso na gulasz pokroić w kostkę i przyprawić przyprawami. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i przysmażyć mięso. W międzyczasie obrać cebulę i pokroić j ą w półplasterki. Do przysmażonego mięsa(po około 10 minutach) wrzucić cebulę i smażyć. Po kolejnych 10 minutach wlać 1,5 szkl wody (w tej wodzie rozpuścić 1/2 kostki bulionowej). Gotować do miękkości mięsa. Przed podaniem gulasz można zaciągnąć: 3 łyżki mąki łączymy z odrobiną wody, przygotowaną masę wylewamy do gotującego się gulaszu i wszystko łączymy. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą czy ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak