Sposób przygotowania

Mięso na gulasz pokroić w kostkę i przyprawić przyprawami. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i przysmażyć mięso. W międzyczasie obrać cebulę i pokroić j ą w półplasterki. Do przysmażonego mięsa(po około 10 minutach) wrzucić cebulę i smażyć. Po kolejnych 10 minutach wlać 1,5 szkl wody (w tej wodzie rozpuścić 1/2 kostki bulionowej). Gotować do miękkości mięsa. Przed podaniem gulasz można zaciągnąć: 3 łyżki mąki łączymy z odrobiną wody, przygotowaną masę wylewamy do gotującego się gulaszu i wszystko łączymy. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą czy ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !