Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek GAŻDZINY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
mąka 2 szkl
jajko 3 szt
cukier drobny 3/4 szkl
rodzynki 100 gram
cynamon 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placek GAŻDZINY

3kg jabłek obrać i pokroić w grubą kostkę,wsypać do miski,posypać 2 łyżkami cynamonu,dodać cukier,100g rodzynek i cukier waniliowy.Dobrze wymieszać i schłodzić w lodówce 1/2 godz.Na jabłka wsypać 2 szklanki mąki i proszek do pieczenia i wymieszać.Jajka roztrzepać widelcem i wlać na jabłka.Wszystko wymieszać.Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Jabłka przełożyć do formy i troszkę ugnieść.Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni C 1,5 godziny.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 17.10.2013 22:47
Pyszny ten placek
Dorian 15.09.2013 12:05
pyszny placek
kate.500 06.11.2012 07:55
super
Krystyna32 24.08.2012 07:59
super
IKrakowianka 11.06.2012 21:54
super!!
sara1 10.05.2012 11:23
bardzo apetyczny placek
smakoszek 11.10.2011 16:55
pyszne ciacho
m1monika 28.07.2011 13:59
świetny
rosik93 09.07.2011 00:41
super
ewa19a 10.05.2011 17:19
superrr
Elżbieta17 12.04.2011 08:44
Oryginalny przepis:)
misia53 10.03.2011 17:28
Ot, gazdzina wymysliła ... bez roboty upichciła...., no i nam to smakowało , nic na stole nie zostało...
ajres 09.03.2011 20:15
super
IZABELA29 08.03.2011 08:29
pysznie wyglada
ben-ka 07.03.2011 20:11
Takie ciacha lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak