Sposób przygotowania

Grejfruty umyć. Górną część grejfruta delikatnie odciąć (w wysokości 2/3) i wydobyć z niego miąższ, który następnie trzeba pokroić na mniejsze części, a na sam koniec polać likierem i posypać cukrem do smaku. Twaróg zmielić w maszynce, dodać do niego sok z cytryny i wszystko ze sobą wymieszać. Śmietanę kremówkę ubić. Do miski z kawałkami grejfruta dodać zmielony twaróg, bitą śmietanę. Wszystko ze sobą delikatnie połączyć. Skorupki grejfruta napełnić nadzieniem. Przygotowane grejfruty schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Przed podaniem deser można ozdobić bitą śmietaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !