Sposób przygotowania

Rozkruszone drożdże wrzucam do miski, rozcieram je z łyżką cukru, dodaję 2 łyżki mąki i wlewam trochę mleka. Powstały zaczyn zakrywam i odstawiam w ciepłe miejsce na pół godziny. W tym czasie stapiam masło. Pozostałą mąkę wsypuję do dużego garnka, wlewam zaczyn, utarte zóltka z cukrem dodaję, mieszam i dolewam resztę ciepłego mleka. Dodaję masło. Ciasto przykrywam i odstawiam w ciepłe miejsce na godzinę. Wyrośnięte ciasto rozwałkowuję i wycinam z niego szklanką krążki. Na krązek nakladam marmolade i przykrywam drugim krążkiem. Smaże na głębokim oleju. Na koniec posypuję cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Smakowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwiagr

    szkoda tylko że bardzo kaloryczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepsze!
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !