Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Do miski dodać mąke, szczyptę soli, cukier, żółtka, mleko- z przygotowanych składników wyrobić jednolitą masę. W międzyczasie białka ubić na sztywną pianę. Śmietanę kremówkę także ubić na sztywną pianę dodając do niej odrobinę cukru. Do przygotowane ciasta dodać ubite białka i śmietanę. Wszystko ze sobą delikatnie połączyć. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i porcjami wylewać ciasto. Smażyć na złoty kolor. Podczas smażenia mangoumyć, obrać i pokroić w plasterki. Przygotowane naleśniki złożyć na połówkę, nałożyć mango i przykryć drugą cześcią naleśnika(aby powstał półokrąg). Na sam koniec posypać cukrem pudrem do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !