Sposób przygotowania

Owoce umyć, umieścić na durszlaku i pozbawić z nadmiaru wody. Truskawki pozbawić szypułek. Przygotowane owoce rozłożyć do 4 naczynek żaroopornych (1/4 owoców pozostawić do dekoracji). Laskę wanilii przekroić i wydłubać z niej miąższ, a żółtka ubić w kąpieli wodnej(tzn. Do garnka z wrzącą wodą wstawić miskę i na niej ubijać żółtka z odrobiną cukru,sherry i laską wanilii- w ten sposób powstanie krem). Owoce przykryć przygotowanym kremem. Przygotowane zapiekanki wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200-220 C na około 5-7 minut. Przed podaniem deser udekorować pozostałymi owocami i gałką sorbetu truskawkowego.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !