Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suruwka z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt
śmietana 18 proc 1 op
sól do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: suruwka z selera

Selera umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć na sito , przelać gorącą wodą i pozostawić aż odcieknie. Śmietanę wymieszać z odrobiną soli, cukru i kwasku cytrynowego. Seler przełożyć do salaterki i polać przygotowaną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak