Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panga limonkowo-imbirowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 80 dag
sól
olej
limonka 2
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
żółtko jajek
sos sojowy 1 łyżka
rzodkiew biała 1
marchew 1
miód 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: panga limonkowo-imbirowa

na ciasto; limonkę sparzyć,wycisnąć z niej sok i zetrzeć skórkę,imbir obrać zetrzeć na tarce,wymieszać ze skórką limonki,mąką,proszkiem do pieczenia,żółtkiem ,łyżką sosu sojowego,szczyptą soli.Ucierać dodając małe ilości wody,aż powstanie ciasto o konsystencji śmietany,filet z pangi skropić sokiem z limonki,pokroić w sporą kostkę,lekko posolić,zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor w głębokim oleju.Limonkę sparzyć pokroić w plasterki,białą rzodkiew,imbir i marchew pokroić w plastry lub słupki,wrzucić na rozgrzany olej,mieszając poddusić,przyprawić miodem,sosem sojowym i warzywkiem.Przełożyć do salaterki,rybę podawać z przygotowanymi warzywami i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.03.2013 19:55
pyszna rybka
Norgiusz 01.05.2012 09:27
super
krokodyl 26.04.2012 20:19
ciekawe
Tika4444 07.01.2012 18:09
ciekawy pomysł na rybę
Tika4444 07.01.2012 18:09
ciekawy pomysł na rybę
berys18 17.06.2011 09:52
musi być pyszna
IZABELA29 15.03.2011 13:01
pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak