Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa po lotaryńsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
śmietana 50 ml
kapusta włoska 200 g
ziemniak 5 sztuk
chleb 1 kromka
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa po lotaryńsku

fasolę opłukać przebrać zalać wywarem zagotować pozostawić na dwie godziny potem ugotować ziemniaki umyć obrać pokroić w kostkę razem z kapustą dodać do fasoli pod koniec gotowania chleb pokroić w kostkę podsmażyć na maśle połączyć z zupą i śmietaną pogotować chwilkę doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak