Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak wiejski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wędzone 100 g
ziemniak 4 Sztuki
cebula 2 sztuki
olej 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
kapusta kwaszona 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak wiejski

żeberka umyć zalać woda ugotować następnie wyjąc oddzielić mięso od kości pokroić w kostkę zalać częścią wywaru ugotować ziemniaki umyć obrać opłukać pokroić w kostkę zalać pozostałym wywarem z żeberek dodać przyprawy gotować cebulę obrać pokroić pokroić w kostkę podsmażyć na oleju dodać mąkę delikatnie zrumienić połączyć z ziemniakami kapustą i mięsem zagotować doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 04.03.2012 08:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak