Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 2 szt
sól
pieprz
kasza gryczana 1 torebka
ser biały 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną

Kaszę ugotować. Ugotowaną kaszę wymieszać z białym serem i jajkiem, doprawić solą. Przygotować ciasto: z mąki, jaja, soli i 3 szklanek wody zagnieść ciasto. Rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu i zlepiać pierogi. Wrzucać partiami na posolony wrzątek i gotować kilka minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.08.2013 10:58
Pierogi pierwsza klasa :)
Ewelina47 08.12.2011 13:04
uwielbiam
Tika4444 26.11.2011 21:00
apetyczne pierożki
Tika4444 26.11.2011 21:00
apetyczne pierożki
joanna77 13.11.2011 16:23
nie robiłam,muszę spróbować
Teresa19 04.11.2011 08:57
fajne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak