Sposób przygotowania

Ziemniaki i ser przecisnąć przez praskę lub zemleć w maszynce do mięsa. Na oleju zeszklić cebulę, wymieszać z ziemniakami i twarogiem, doprawić solą i pieprzem. Przygotować ciasto: z mąki, jaja, soli i 3 szklanek wody zagnieść ciasto. Rozwałkować podsypując mąką. Wykrawać szklanką krążki. Na każdy nakładać łyżeczkę farszu i zlepiać pierogi. Wrzucać partiami na posolony wrzątek i gotować kilka minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ciekawy przepis ;>
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    najbardziej je lubię z ketchupem i mono rzypieczone;p
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Moje ulubione
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !