Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowy kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1.5 kg
masło 4 łyżki
suszona szałwia łyżeczka
śmietana 2 szkl
gałka muszkatołowa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowy kurczak

Kurczaka myjemy, porcjujemy, solimy i odstawiamy na jakis czas. Masło topimy, dodajemy szałwie i obsmażamy kurczaka. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 40 minut. Wyjmujemy kurczaka i trzymamy w cieple, do tłuszczu w którym sie piekł dodajemy szczypte tartej gałki muszkatołowej i śmietanę. Gdy się zagęści polać tym kurczaka, podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak