Sposób przygotowania

Łososia pokroić na kawałki. posypać gotową przyprawą do ryb i zostawić w spokoju na ok. 2 godzinki. W tym czasie pora pokroić bardzo cieniutki przełożyć go do rondelka dolać 1-2 łyżki oliwy i dusić ok. 5-8 minut. Następnie każdy jeden kawałek łososia położyć na folii aluminiowej. Skropić go sokiem z cytryny. Położyć na niego 1-2 łyżeczki masła, przykryć porem i posypać świeżo siekanym koperkiem i szczypiorkiem (ilość wg. uznania ja posypałam jeszcze wierzch gotową przyprawą do ryb). Folię niezbyt ciasno zawinąć i włożyć do mocno nagrzanego piekarnika na ok. 20-30 minut w zależności od wielkości kawałków ryby.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Swietnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kolorowy jaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia311

    msakowicie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda zachwycająco.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !