Sposób przygotowania

mieszankę ryżu ugotować w osolonym wrzątku ok.30min.nierozmrożone warzywa ugotować w osolonym wrzątku w oddzielnym garnku poczekać aż woda się zagotuje zmniejszyć płomień odkryć i gotować ok.10min.warzywa odcedzić a wywar zostawić,w rondelku stopić masło dodać mąkę i zasmażyć nie rumieniąc,wymieszać zasmażkę ze szklanką wywaru z gotowania warzyw,dodać mleko i smietanę i przyprawić sos do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową,dodać posiekane zioła i mocno podgrzać,ryż odcedzić i wyłożyć do wysmarowanej formy z kominkiem ugnieść łyżką i wyłożyć na półmisek,do środka korony z ryżu włożyć warzywne rogout,podawać zaraz po przyrządzeniu,smak ragout można wzbogacić dodająckawałki pieczonej cielęciny lub schabu,gotowe danie można posypać startym serem żółtym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    brzmi znakomicie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pomyslowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajne ,pomysłowe danie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !