Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korona z warzywnym ragout

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1/3 szkl.
ryż basmati 1/3 szkl.
ryż dziki 1/3 szkl.
warzywa mrożone 1 op.
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
mleko 1/2 szkl.
śmietana 2 łyżki
Szczypiorek cienki 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
koper świeży 1/2 pęczka
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: korona z warzywnym ragout

mieszankę ryżu ugotować w osolonym wrzątku ok.30min.nierozmrożone warzywa ugotować w osolonym wrzątku w oddzielnym garnku poczekać aż woda się zagotuje zmniejszyć płomień odkryć i gotować ok.10min.warzywa odcedzić a wywar zostawić,w rondelku stopić masło dodać mąkę i zasmażyć nie rumieniąc,wymieszać zasmażkę ze szklanką wywaru z gotowania warzyw,dodać mleko i smietanę i przyprawić sos do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową,dodać posiekane zioła i mocno podgrzać,ryż odcedzić i wyłożyć do wysmarowanej formy z kominkiem ugnieść łyżką i wyłożyć na półmisek,do środka korony z ryżu włożyć warzywne rogout,podawać zaraz po przyrządzeniu,smak ragout można wzbogacić dodająckawałki pieczonej cielęciny lub schabu,gotowe danie można posypać startym serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.08.2013 12:21
fajne ,pomysłowe danie !
agnieszka214 11.03.2011 02:14
pomyslowe
MAR3STA 10.03.2011 15:28
brzmi znakomicie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak