Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 400 gram
ryż 400 gram
kapusta 2 szt
jajko 2 szt
czosnek ząbki 1 szt
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem

Kapustę włoską gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po kilku minutach odrywamy liście ze wnętrz kapusty, aby te położone głębiej również zmiękły. Wszystkie kawałki odkładamy na talerzyk i lekko obijemy przy nasadzie.
W osobnym garnku gotujemy wg. przepisu ryż (400 gram).
Mięso z piersi indyka mielimy(400 gram), a następnie dodajemy do niego 2 jajka, ząbek czosnku, pokrojoną w kostkę cebulę (2 sztuki) i przyprawy (oregano, ziele angielskie, pieprz ziołowy i sól Prymat). Doprawione mięso mieszamy z ryżem i wykładamy na liściach kapusty. Całość zwijamy formując gołąbki i kładziemy w wyścielanym liśćmi kapusty garnku. Na zakończenie wlewamy do garnka 2 szklanki wody wymieszane z kostką rosołową i gotujemy do miękkości. Podajemy z sosem pomidorowym. Pychotka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 19.07.2012 21:16
same pyszności
Norgiusz 15.04.2012 07:04
lubie
Elżbieta17 29.12.2011 11:49
dawno nie robiłam, a Twoje wyglądają tak pysznie, że muszę się skusić i zrobić:)
anja3107 07.12.2011 10:57
uwielbiam gołąbki
Rybciia 09.11.2011 23:26
uwielbiam
dianix 12.10.2011 14:17
ach te gołąbki z sosikiem:)
Halusia 24.07.2011 11:26
Ach, gołąbki - pyszna sprawa!
Dorota59 25.06.2011 10:55
bardzo lubimy
Kuchareczekjeden 23.05.2011 06:37
gołąbki zawsze pyszne
ronald88 22.05.2011 19:27
pycha
AgaS10 09.05.2011 14:37
bardzo lubię:)
kanu83 26.03.2011 22:19
kocham je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak