Sposób przygotowania

W garnku zagotowujemy wodę. Dodajemy do niej sól, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz. Żeberka dzielimy na kawałki i wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy, aż mięso bęzie miękkie i wyjmyjemy je z wody. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy olej, wykładamy cebulą pokrojoną w krążki i posypujemy delikatnie kucharkiem. Żebarka obficie nacieramy z każdej strony olejem, posypujemy papryką mniej lub bardziej jak kto woli, i obficie posypujemy przyprawa do żeberek z miodem. Wcieramy przyprawy w mięsko tak żeby było lśnięce a nie żeby były na nim suche przyprawy. Najpepiej zrobić to w osobnej misce wtedy olej i przyprawy ładnie się połączą i dopiero wtedy wykładamy takie mięsko na cebulkę. Zapiekamy, aż się zrumieni, około pół godziny w 200*.
SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    takie mięsko to lubimy
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Zamawiam:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    to ja też i dokładkę bo lubię zjesć
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ja tez poproszę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    aż ślinka leci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !