Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto francuskie z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 3 sztuki
cukier brązowy 100 gram
dżem jabłkowy 20 gram
masło 40 gram
likier pomarańczowy 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto francuskie z jabłkami

Obrane jabłka kroimy na ćwiartki.Roztapiamy masło i karmelizujemy na nim cukier.Układamy na nim owoce i obtaczamy w karmelu.Dodajemy likieru i smażymy 10 minut.
Do foremki na tarte wkładamy dżem i rozprowadzamy go po dnie,na wierzch kładziemy jabłka w karmelu.Wlewamy resztę kamelu z likierem.Przykrywamy ciastem francuskim (odcinamy nadmiar).Zaoiekamy w 200stopaniach przez 30 minut .Studzimy.odwracamy blaszke do góry nogami i wykładamy ciacho na talerz.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.11.2011 21:33
szybkie i smaczne
gusia1000 08.10.2011 18:38
Robiłam takie i jest dobre.
daria899 21.06.2011 15:28
pyszne
Kuchareczekjeden 09.04.2011 21:11
super
Patrycja38 16.03.2011 10:28
mniam
Krystyna32 11.03.2011 07:05
pycha
Justyna Jussstiii 10.03.2011 10:04
dobre\")
pacpaw 08.03.2011 20:41
lubię jabłuszka :o)
iza15 08.03.2011 18:25
smaczne
IZABELA29 08.03.2011 08:31
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak