Sposób przygotowania

w naczyniu o poj. ok 0,5 litra rozbełtać żółtka, proszek do pieczenia i ocet. Odstawić. mikserem ubić białka na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier a następnie masę żółtkową.Starannie wymieszać. Do masy stopniowo dodawać mąkę przesianą przez sito, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut.Ciasto najlepiej upiec dzień przed przełożeniem kremem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    jak pewniak to trzeba wyprobowac:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    tego szukałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !