Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie diabelskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałeczki z kurczaka 8 sztuk
cebula 1 sztuka
czosnek 6 ząbków
olej 4 łyżki
musztarda dijon 1/2 szklanki
sos worcester 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
tabasco 1/3 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
rosół z kurczaka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie diabelskim

Bulion wymieszać z drobno posiekaną cebulą, czosnkiem, musztardą, sosem worcester i tabasco. Mięso oprószyć solą i pierzem i ziołami prowansalskimi. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka. Polać sosem i dusić pod przykryciem ok. 25 minut. Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 19.03.2011 09:03
brzmi super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak