Sposób przygotowania

Mięso zemleć lub drobniutko posiekać . Cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidory, jeśli używamy świeżych – sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, usunąć pestki i nadmiar płynów. Pomidory z puszki lekko rozgnieść widelcem.
W rondelku rozgrzać masło z oliwą, dodać cebulę i natkę, zeszklić na małym ogniu, nie rumienić. Dodać mięso, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podgrzewać, stale mieszając, na małym ogniu ok. 10 minut. Następnie dodać pomidory i rosół, przykryć i gotować jeszcze ok. 40 minut. Doprawić pokruszoną papryczką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Same wspaniałe przepisy i piękne zdjęcia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !