Sposób przygotowania

Udziec z indyka bez kości i skóry pokroiłam na nieduże kawałki. Przełożyłam do miski, polałam sosami sojowymi i posypałam przyprawą gyros oraz pieprzem ziołowym, ok. 1 czubatej łyżeczki, wymieszałam. Pieczarki, małe, oczyściłam i pokroiłam na ćwiartki, dodałam do mięsa. Cebule obrałam i pokroiłam w piórka, dodałam do mięsa i polałam jeszcze całość olejem, ponownie wymieszałam i odstawiłam do lodówki na ok. 1-2 godziny żeby mięso dobrze się zamarynowało. Rozgrzałam mocno dużą patelnię i wrzuciłam mięso - nie wlewałam tłuszczu bo olej jest w marynacie. Smażyłam na dużym ogniu, mieszając aż mięso zaczęło się rumienić. Mąkę rozrobiłam w 1/2 szkl. zimnej wody i dodałam na patelnię. Dusiłam ok. 15-20 min.. Pod koniec dosypałam kukurydzę. Podałam z ryżem. Mnie wystarczyła słoność sosów sojowych, ale można danie doprawić solą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Świetny bo i Pyza Uśmiechnięta dzisiaj:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy ptzrepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    oj zjadłbym choć małą porcję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    Indyk to podstawa mojego obiadu przynajmniej raz w tygodniu, świetny przepis, prosty a smaczny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne jedzonko
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    jola1508

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !