Sposób przygotowania

Paluszki krabowe pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić i pokroić w paski długości maksymalnie 5 cm. Ogórek należy obrać, przekroić na pół i łyżką usunąć pestki. Resztę ogórka pokroić w kostkę. Seler naciowy kroimy w plasterki. Z ugotowanych na twardo jajek usuwamy żółtka i same białka kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą w misce. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos:
Gęsty jogurt naturalny doprawiamy do smaku solą ziołową i grubo mielonym kolorowym pieprzem, dodajemy szczyptę mielonego kminku i odrobinę (ok. ½ łyżeczki) świeżo startej gałki muszkatołowej. Po dokładnym wymieszaniu składników, gotowym sosem polewamy sałatkę, mieszamy i podajemy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    robiłem podobną, jest rewelacyjna;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Przepisy Joanny

    Bardzo lubię sałatki krabowe, często je robię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !