Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kolorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
ogórek 1 sztuka
pomidory 3 sztuki
oliwki zielone 6 sztuk
oliwki czarne 6 sztuk
sok z cytryny 1 sztuka
Koperek suszony Prymat trochę
sałata 4 liście
jabłko 2 sztuki
rzodkiewka 1 pęczek
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kolorowa

Kalafiora oczyszczamy , płuczemy pod zimną bieżącą wodą a następnie nastawiamy do gotowania , gdy kalafior się nam gotuje myjemy ogórka i kroimy go w talarki razem ze skórką następnie pomidory płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w dość dużą kostkę , paprykę czerwoną płuczemy , oczyszczamy z pestek i kroimy w paseczki , oliwki płuczemy pod wodą (żeby trochę smaku zgubiły, oliwki powinny być bez pestek) i wrzucamy w całości do miski wraz z innymi warzywami następnie sałatę płuczemy i rwiemy do miski , jabłko płuczemy pod wodą i kroimy na paseczki lub kostkę jak kto woli a rzodkiewkę płuczemy i kroimy na 4. Gdy kalafior się nam ugotuje odrywamy kawałeczki i dodajemy do miski. Wszystko to zalewamy sokiem z cytryny i posypujemy koperkiem , jeszcze raz mieszamy i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak