Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po tajsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 6 szt
sok z cytryny do smaku
sos sojowy 4 łyżki
wino białe 6 łyżek
olej 1 szkl
mąka kukurydziana 1 szkl
cukier do smaku
sól do smaku
imbir do smaku
czosnek ząbki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po tajsku

Sok z cytryny,sos sojowy,wino,posiekany czosnek,szczyptę cukru,soli,imbiru i białego pieprzu wymieszaj.Wstaw na noc do lodówki.Ryby opłucz,osusz,dokładnie posmaruj marynatą.Odstaw na 40minut.Filrty lekko osusz,obtocz w mące kukurydzianej.Olej rozgrzej na patelni,usmaż ryby z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak