Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po kaszubsku.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
olej 1/2 szklanki
cebula 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 słoik
ocet 1/2 szklanki
ziele angielskie 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po kaszubsku.

Filety podzielic na kawałki,usmażyc.Cebulę pokroic w półtalarki,zeszklic na oleju.Następnie wlac 1 szklankę wody i dodac koncentrat pomidorowy.Zagotowac. Do drugiego garnka wlac 1 szklankę wody,dodac ocet,ziele angielskie,liśc laurowy.Doprawic solą oraz pieprzem.Zagotowac.Obie zalewy połączyc ze sobą,zagotowac oraz ostudzic. Zimną zalewą zalac usmażoną rybę.Odstawic w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 01.11.2011 17:47
dobry przepis na smaczną rybkę
irenka 03.09.2011 17:08
smaczna rybka,też tak robię
Dorota59 24.08.2011 17:19
jak ja lubię taką rybkę
alaaa 11.06.2011 21:46
tak nie próbowałam ale bardzo ciekawa zalewa
magical66 08.03.2011 14:34
smaczna,lubę ryby pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak