Sposób przygotowania

Zainspirowana odkryciem z kuchni szwedzkiej tortów kanapkowych postanowiłam zrobic swój własny!

nadzienie 1:
1 puszka tunczyka naturalnego rozdrobnionego
2 łyżki pasty tuńczykowej w tubie
50 ml gestej smietany
50 ml majonezu

nadzienie 2:
100 g wedzonego lososia , posiekanego na male kawałki
2 na twardo ugotowane jajka
50ml gestej smietany
50 ml gestego majonezu

Dekoracja:
majonez
kawior czarny
cienkie plastry lososia wedzonego
pomidorki
plastry cytryny
gotowane jajka
ogórki konserwowe
troche kolorowej sałaty
koperek
papryka czerwona
natka pietruszki świeża

Wymieszac skladniki na nadzienia kazde w osobnej misce. Chleb układac 3
kromki dlugosci na 2 szerokosci na tacy wyłożonej folią aluminiową. Kazda warstwe smarujemy, przykrywamy nowa warstwą chleba (kromki ukladac jak \"cegly\" nie bezposrednio jedną kromkę na drugiej). Posmarowa drugim nadzieniem przykryc chlebem. Wierzch wysmarowac z cieniutko majonezem, boki również. Przykryc wszystko folia i odstawic na noc. Przed podaniem udekorowac wg wałsnego pomysłu.

Warstwy można zmienic do woli, dekorację również.

Zdjecia pokazują gotowy efekt. Koledzy w pracy zachwyceni:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    po prostu cudowny!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelacyjny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    pięknie się prezentuje
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł, tort cudowny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    super kolorowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !