Przepis i sposób przygotowania na: Tort tuńczykowo-łososiowy z tostów
nadzienie 1:
1 puszka tunczyka naturalnego rozdrobnionego
2 łyżki pasty tuńczykowej w tubie
50 ml gestej smietany
50 ml majonezu
nadzienie 2:
100 g wedzonego lososia , posiekanego na male kawałki
2 na twardo ugotowane jajka
50ml gestej smietany
50 ml gestego majonezu
Dekoracja:
majonez
kawior czarny
cienkie plastry lososia wedzonego
pomidorki
plastry cytryny
gotowane jajka
ogórki konserwowe
troche kolorowej sałaty
koperek
papryka czerwona
natka pietruszki świeża
Wymieszac skladniki na nadzienia kazde w osobnej misce. Chleb układac 3
kromki dlugosci na 2 szerokosci na tacy wyłożonej folią aluminiową. Kazda warstwe smarujemy, przykrywamy nowa warstwą chleba (kromki ukladac jak \"cegly\" nie bezposrednio jedną kromkę na drugiej). Posmarowa drugim nadzieniem przykryc chlebem. Wierzch wysmarowac z cieniutko majonezem, boki również. Przykryc wszystko folia i odstawic na noc. Przed podaniem udekorowac wg wałsnego pomysłu.
Warstwy można zmienic do woli, dekorację również.
Zdjecia pokazują gotowy efekt. Koledzy w pracy zachwyceni:)