Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybak zupa szczawiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
szczaw 30 dkg
pietruszka 1 szt
bulion warzywny 2 litry
masło 1 łyzka
śmietana 18 proc 205 ml
mąka 1 łyzka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: szybak zupa szczawiowa

Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach ,chwilę podgotować w bulionie. Dodać szczaw. Jeśli używamy młodej marchewki i pietruszki nie musimy ich podgotowywać, gotujemy je w bulionie razem ze szczawiem. Wszystkie warzywa gotować do miękkości, przez kilka minut. Dodać śmietanę wymieszaną z rozpuszczoną w wodzie mąką. Zagotować ciągle mieszając. Podawać z dowolnymi dodatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek14 15.03.2011 22:29
fajna nazwa ;)
mala2021 07.03.2011 10:49
chciałam napisać \"szybka zupa szczawiowa\"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak