Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski drobiowe z oregano

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki ziemniaczanej 6 łyżek
mąki pszennej 1 łyżka
białko 4
olej ryżowy do smażenia
filet z indyka 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski drobiowe z oregano

Przyprawy Prymat do smaku: oregano, pieprz biały mielony, sól.


Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na paski o szerokości około 2 cm. Przełożyć do szklanej miseczki. Posypać solą, białym pieprzem i oregano. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Po tym czasie każdy pasek indyka obtoczyć w mące ziemniaczanej wymieszanej z pszenną. Odstawić na kolejne pół godziny. Ubić pianę z białek z dodatkiem soli. Każdy pasek indyka zamoczyć w ubitej pianie i od razu kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z każdej strony po 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 29.08.2011 07:34
super
pawel6 04.04.2011 08:57
przepis warty wypróbowania - super!
Gosia40 27.03.2011 06:17
Koniecznie muszę wypróbować przepis:)
Misiek1 11.03.2011 11:30
Super pomysł!
Jolanta_P-S 08.03.2011 10:24
fajny przepis, musze go sprawdzić
kochanyptysiu 07.03.2011 13:12
pieknei wygadaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak