Sposób przygotowania

Przyprawy Prymat do smaku: oregano, pieprz biały mielony, sól.


Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na paski o szerokości około 2 cm. Przełożyć do szklanej miseczki. Posypać solą, białym pieprzem i oregano. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Po tym czasie każdy pasek indyka obtoczyć w mące ziemniaczanej wymieszanej z pszenną. Odstawić na kolejne pół godziny. Ubić pianę z białek z dodatkiem soli. Każdy pasek indyka zamoczyć w ubitej pianie i od razu kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z każdej strony po 3 minuty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pieknei wygadaja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    fajny przepis, musze go sprawdzić
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Koniecznie muszę wypróbować przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    przepis warty wypróbowania - super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !