Sposób przygotowania

Przyprawy Prymat do smaku: liść lubczyku, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny grubomielony, sól.


Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać smalec, jajko, letnią wodę i sól. Posiekać składniki, a następnie wyrobić gładkie ciasto. Owinąć w folię i pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godziny.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Przełożyć do garnka, zalać bulionem warzywnym, dodać liść lubczyku, ziele angielskie, liść laurowy oraz sól. Gotować na małym ogniu do miękkości. Ostudzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przemielić również cebulę. Wymieszać składniki i przyprawić do smaku czarnym pieprzem.

Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać duże kółka. Na każdym kółku układać dość pokaźną porcję farszu, zlepiać pierożki i smażyć w głębokim tłuszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    polecam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super wyglądają:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Jakie złociste:) Poproszę o jedna porcję...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Bardzo lubię smażone pierożki... jeszcze z takim farszem - rewelacja:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacyjne, zrobię sobie takie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !